fbpx

Een tijdje terug keek ik in de spiegel en voelde ik de eerste groeven op mijn voorhoofd verschijnen. Ik ben 30 en ik heb altijd geroepen: “Boeiend, het is toch mooi om rimpels te hebben en een cadeautje dat je ouder mag worden?! Je moet jezelf precies zo accepteren als je bent!” En ja, het is een cadeautje om ouder te worden en ook rimpels vind ik in heeeel veel gevallen mooi bij mensen, maar ik ben ook van mening dat je best dingen mag willen voor jezelf. Het willen hebben van een gladde en stralende huid, die past bij hoe je je van binnen voelt, daar is in principe niets mis mee! Niet dat ik dat meteen koste wat kost zou willen hebben, want zo belangrijk is het nou ook weer niet, maar als er een natuurlijke manier was, dan zou ik dat leuk vinden. Zo niet, ook okee!

En zoals de wet van aantrekking zo mooi werkt, als je iets wenst, zonder dat daar een moetje van gemaakt wordt, dan komt er vroeg of laat wel iets op je pad wat je kan helpen.  Zo kwam ik het instagram profiel ‘Akashablends‘ tegen. Geen Holistic skincare maar GLOWlistic skincare ;). Nou helemaal mijn straatje dus! Ik bestelde een Guasha board en wat monstertjes van de oliën en ging aan de slag. 

Ten eerste al een plaatje om te ontvangen. Met zoveel zorg en liefde ingepakt. Ik voelde echt dat er een Love Rebel aan het stuur stond van Akasha Blends. En dat bleek ook echt zo. Ik heb met Inge, de eigenaresse van Akasha Blends, ook een heel mooi interview gehouden, dat je hier kan luisteren in de Love Rebel Podcast. Daarin kom je meer te weten over de persoon achter Akasha Blends en hoe haar Love Rebel weg is verlopen.

Even een korte toelichting. De Guasha Therapie komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en wordt al meer dan 2000 jaar toegepast om klachten en/of ziekten uit het lichaam te ‘schrapen’. Het verwijdert opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort en zorgt voor een betere doorstroming van bloed en energie. Bij een gezichtsmassage wordt deze techniek ook gebruikt maar dan in een veel lichtere vorm. Resultaat: energiedoorstroming in de meridianen en acupressuurpunten worden geactiveerd en verbetert. Dit alles brengt vers bloed en voedingsstoffen naar de huid, waardoor het weer gaat stralen. Je gebruikt een speciale schraper, in dit geval gemaakt van rozekwarts, om het ontgiftingsmechanisme te stimuleren, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. Hierdoor kunnen klachten, zoals hoofdpijn, maar dus ook rimpels verminderen of verdwijnen. Daarnaast is het niet alleen helend voor de huid, maar kan het ook emotioneel dingen opruimen, omdat het diverse acupressuurpunten aanraakt. Goed dus voor lichaam en geest!

Er staan bij Akasha Blends twee verschillende boards op de website. Één gemaakt van rozekwarts en één van Aventurine. In principe kun je gebruik maken van beide, maar schijnbaar is rozekwarts beter voor een normale tot droge en gevoelige huid. Het heeft de kracht om veroudering tegen te gaan en het vermindert wallen. Het stimuleert hydratering van je huid en verjongt. Wat wil je nog meer?!

Goed met al deze mooie woorden in mijn hoofd was ik natuurlijk benieuwd of het ook echt zou werken. Dus ik naar de Instagram van Akasha Blends om de tutorials erbij te pakken die Inge had opgenomen. Lekker de olie ingesmeerd die ik erbij had gekregen en die naar rozen rook. En zo begon ik aan mijn eerste Guasha Board behandeling. Het voelt sowieso heel lekker om je hoofd als het ware te masseren met deze steen. De steen heeft ook speciale inkepingen, waardoor het precies de lijnen van je gezicht volgt. Daarnaast verbaasde ik me erover dat er blijkbaar zoveel spanning in mijn gezicht zat. Je hebt zoveel spieren die je gebruikt, maar die eigenlijk geen aandacht krijgen. Dat vond ik echt een openbaring. Dus dat alleen al is een cadeautje!

Helpt het nu echt om rimpels te verwijderen? Na twee keer ging ik over mijn voorhoofd en ik voelde serieus geen hobbels meer. Geweldig! De lijnen zijn er nog wel, maar het heuvellandschap, zeg maar, niet meer ;). Ik vind het bizar. En ook bizar dat we hier geen weet van hebben! Dat dit niet algemeen bekend is! Dat iets natuurlijks zo’n magisch effect heeft. Kanttekening is wel: de lijnen gaan niet helemaal weg, omdat je natuurlijk nog steeds op dezelfde manier je gezicht gebruikt. Het is dus ook iets wat je moet bijhouden. De ophoping kan zo weer ontstaan. Daar tegenover staat daarentegen wel dat je min of meer ‘verplicht wordt’ jezelf eens in de zoveel tijd een gezichtsmassage te geven. Daar zegt toch niemand nee tegen?

Wil je trouwens preventief iets doen om te voorkomen dat je diepe voorhoofdrimpels krijgt? Ik kwam erachter dat ik heel veel fronste als ik op instagram een filmpje opnam. Alleen al letten op de manier waarop je je gezicht gebruikt ( dus niet de hele tijd doen alsof je een hert bent die in koplampen staart wanneer je naar de camera kijkt haha), kan al een enorm verschil maken. Wil je dit ook? Check de website van Akasha Blends en bestel je eigen Guasha Board. Dit artikel is trouwens geschreven op eigen initiatief. Ik heb hier geen commissie voor gekregen ;).

Liefs,

Sietske