fbpx

Plannen en op tijd beginnen met mijn voorbereidingen…. Het is nooit mijn sterke kant geweest. Sterker nog, toen ik de opleiding Creatieve Handvaardigheid deed,was ik tijdens de opbouwdag van de eindexamenexpositie een half uur te laat en zat ik hysterisch achter het stuur, omdat ik van de stress niet meer wist hoe ik nou bij dat verdomde gebouw moest komen.

Ik nam me altijd voor om het de volgende keer anders te doen, maar dat lukte maar niet. Ik dacht eigenlijk dat het gewoon bij mij hoorde. Ik was gewoon niet zo’n planner. 

Toen ik ging ondernemen en hetzelfde patroon tevoorschijn kwam bij het treffen van voorbereidingen voor de markten waarop ik stond, dacht ik: dit moet veranderen. Ik wil niet elke keer al mijn energie kwijt zijn aan de voorbereiding stress, en dan uitgeput op de activiteit zelf komen. 

Dus…. Tijd voor verandering.

Afgelopen week was het Boost Your Creative Energy weekend. Donderdag avond was 70% van mijn auto al ingepakt, had ik vrijdag nog tijd om deze podcast op te nemen en deden Anne en ik de laatste voorbereidingen. Zaterdag ochtend hoefde ik pas om 1 uur op de locatie te zijn en kon ik nog rustig wakker worden. Ik had vrijwel niets meer te doen. 

Hoe ik die shift heb kunnen maken hoor je in de nieuwe podcast aflevering waarin ik vertel wat de oorzaak nou is van dit uitstel gedrag, Welke 3 dingen daarmee te maken hebben, tips om hier mee om te gaan, de vraag die je jezelf kunt stellen waardoor alles een stuk makkelijker gaat. Hoe je om kunt gaan met perfectionisme. Hoe je overzicht kunt creeëren.

Herken jij jezelf hier ook in en heb je zin om veel meer vanuit ontspanning toe te werken naar jouw deadline? Luister de nieuwe podcast. Ik hoor natuurlijk heel graag wat je er van vind en of je nog andere tips hebt. Vind je het leuk om je reactie hieronder achter te laten?

 

Liefs,

 

Sietske

 

Je komt te weten:

Waarom bewustwording het meest belangrijke is als je je gedrag wilt aanpakken. Waarom het handig is om als ondernemer uitstelgedrag aan te pakken. Wat de oorzaak is van ons uitstelgedrag. Welke 3 problemen ervoor zorgen dat je niet in beweging komt. Tips om je uitstelgedrag te tackelen. Hoe ik mijn emoties gebruiken om in beweging te komen. Welke vraag ervoor kan zorgen dat je veel relaxter je evenement voorbereidt. Wat je kunt doen bij perfectionisme.