fbpx

Weet je… Ik ga dit onderwerp gewoon eens bij de horens pakken. Geld. Jij wil het verschil maken, jij wil levens van andere mensen of van dieren mooier maken. Jij wilt bijdragen aan een bewustere, groenere en liefdevollere samenleving. En je wilt er je geld mee verdienen! In veel van onze koppies klinkt het fantastisch. Misschien ben je er al mee begonnen en loop je hier tegenaan: Hoe alle passie en liefde uit je bedrijf of project kan sijpelen als je lekker veel druk op geld legt.

Wanneer het niet lijkt te lukken

Neem mij nou een maandje geleden. Ik zat helemaal niet lekker in mijn vel. Ik had de Kleine Wereldverbeteraar Challenge georganiseerd, stiekem met de hoop dat ik daarmee deelnemers zou krijgen voor het Wereldverbeteraar LAB en dat dit me uit mijn uitkeringssituatie zou halen. Ik was super teleurgesteld toen dit niet gebeurde.

AL DIE MOEITE VOOR NIETS, klonkt het in mijn hoofd. BOEHOE zielige ik. Een klein zielig kind nam mijn lichaam over. Niemand vind mij aardiiggggggg mehh. Ik had toch mijn alles gegeven? Ik doe toch zoveel moois voor de wereld? De teleurstelling was des te groter omdat ik sinds december AL mijn hoop daarop had gevestigd… Achteraf denk ik: dasj nie goet heee!! Issj niet handeggg…

Ik keek door een negatieve bril naar mijn bedrijf. Alle plezier was eruit. Eerlijk gezegd schrok ik echt van mijn eigen gedachtenkronkels en mijn reactie. Het voelde even of ik weer helemaal terug bij af was. Terug bij af sinds ik mijn persoonlijke ontwikkeling reis begon, 4 jaar geleden.

Loslaten en weer de focus op plezier 

Ik besloot om alles een weekje helemaal los te laten (dit werden er twee) en alleen nog maar te doen wat ik leuk vond. Gewoon lekker lezen, door de stad slenteren, koken, met vrienden afspreken. Dit had ik in de maanden daarvoor veel te weinig gedaan. Langzaam maar zeker voelde ik de ontspanning weer in mijn lijf terug komen. Alle controle los en gewoon bezig zijn met…nou ja, ZIJN…. Ahhhh heerlijk! Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?! Ik begon mezelf te onderzoeken. Wat is er nou aan de hand?! Welke kronkel zorgt er nou voor dat ik zo krampachtig bezig ben? Dit is toch wat ik het allerliefste doe?!

Geld…

Daar zat die… Diep van binnen… Toch die angst. Een angst dat ik niet genoeg zou verdienen. Een angst dat ik de financiële steun van de gemeente zou verliezen als mijn onderneming niet snel van de grond komt. De angst dat niemand mijn diensten zou afnemen, dat mijn bedrijf zou falen, dat ik mijn huis zou verliezen als het erop aankwam… Dat ik dan echt een loser ben als dat zou gebeuren… My god… Wat een drama in mijn brein! (heel toepasselijk dat daar de workshop op 30 mei hierover gaat 😉) Nu ik dit zo schrijf moet ik er om lachen. Lachen om de overtrokkenheid ervan. En dat is precies het rottige van angst. Als je midden in een situatie zit waarin je angst getriggerd wordt, lijkt het zo écht. En als je terug kijkt, wanneer je weer in je element bent, denk je what da fuuk… Niet omdat het nooit zou kunnen gebeuren, maar dat je denkt dat het het einde van je leven is wanneer het eventueel zou gebeuren.

Open in het leven staan!

Ik nam een besluit. Fuck it. Ik vind plezier het aller belangrijkste! Wat heeft het runnen van mijn eigen bedrijf voor zin als ik het niet meer leuk vind? Dan kan ik net zo goed in loondienst gaan. Ik ga het doen op mijn manier! Ik ga mijn keuzes niet meer baseren op wat mij het eerst uit mijn financiële afhankelijkheid gaat halen. En voor het eerst maakte ik ruimte voor die andere mogelijkheid: de mogelijkheid om er een baan naast te zoeken.

Eerder had ik die mogelijkheid compleet geblockt. Iedere opmerking die een baan ernaast insinueerde, wees ik stelselmatig af. Mijn referentiekader van het hebben van werk was zo slecht, dat ik no way weer in zo’n situatie wilde belanden. Ik zei tegen mezelf: Ik ga nooit meer in loondienst. Dit bedrijf moet en zal een succes gaan worden (Dat alleen klinkt al zo lekker los en vrij en liefdevol ;), not).

Het gaat om het ‘wat’, niet om het ‘hoe’

Achteraf gezien, als ik heeel eerlijk naar mijzelf kijk, is het hebben van een succesvol bedrijf helemaal geen droom van mij (nog niet althans). Het is mijn droom om allemaal leuke evenementen, workshops en trainingen te geven. Het is mijn droom om vrouwen het gevoel te geven dat zij invloed hebben, op hun eigen leven, maar ook op hun relaties, op het milieu en op het mooier maken van al deze gebieden! Het is mijn droom om vrouwen te inspireren om ook hun ideeën die de wereld een beetje mooier maken in de wereld gaan zetten. En toevallig heet het vormpje een bedrijf. Maar dit kan eigenlijk net zo goed voor een baas, why not? Het gaat mij niet om de ‘hoe’…. Het gaat mij om het ‘wat’! (vind je dit interessant, verdiep je eens in de wet van de aantrekkingskracht ;)).

En dat geldt ook voor andere dingen in mijn leven. Ik hou ervan om me te omringen met mooie dingen, om een mooie woning te hebben samen met mijn lief, om mooie trainingen te volgen, om mooie ervaringen te hebben. Hoe het naar me toe komt, maakt mij eigenlijk niet zo veel uit. Dat kan vanuit allerlei hoeken komen. Ook van een leuke baan in loondienst, van geld dat ik terugkrijg van weet ik veel wat. Geld dat ik ontvang uit trainingen voor particulieren, geld dat ik ontvang van workshops die ik aan bedrijven geef. Door te ruilen. Door te ontvangen. Er is weer een skala aan mogelijkheden!

En dat is een veel lossere manier van kijken. Het geeft me de ruimte. De ruimte om te experimenteren. Om te doen wat ik leuk vind. Om de vrouwen al mijn oprechtheid te geven. Om mijn workshops met liefde te ontwikkelen zonder elke euro om te draaien. Er is ruimte voor het leveren van kwaliteit. Er is ruimte voor creativiteit. Er is ruimte voor plezier.

Mijn nieuwe strategie werkt!

Vorige week besloot ik (vanuit die nieuwe houding): Ik ga mij richten op het groot maken van de Love Rebel groep, de fb community voor vrouwen die graag in lijn met hun gevoel/intuïtie leven en een liefdevolle samenleving willen. Die het anders willen, connected willen leven, hun dromen achterna, andere mensen inspireren, in harmonie willen leven met zichzelf, met anderen en met de wereld om hun heen. Omdat ik heel erg geloof in deze community. Omdat er leven is in deze groep! Omdat ik een plek wil bieden aan deze mooie vrouwen. Een plek waar inspiratie gedeeld wordt, waar creativiteit is, waar gelijkgestemde vrouwen elkaar leren kennen, waar ervaringen uitgewisseld worden, waar mooie projecten ontstaan. Voor hun wil ik allemaal leuke dingen organiseren! Van meetups, tot evenementen, tot workshops tot trainingen. Ik wil er meditaties delen, artikelen, filmpjes. Uit liefde. Omdat het leuk is. Omdat alleen het maken van deze dingen mij direct al een goed gevoel oplevert!! En dat maakt dat ik er niet meer op leegloop wanneer het niet direct geld op levert. Het is geen vereiste meer om plezier aan mijn bedrijf te beleven. En juist daardoor komt ook dat vanzelf!

Ik maakte een evenement aan, exclusief voor hun: “het drama dat zich in jouw brein afspeelt”. Bam, direct mijn eerste aanmelding binnen. Voor mij was dat het bewijs: Als je je hart volgt en écht goed afstemt op wat je wil, dan volgt het geld vanzelf. Het is en blijft afstemmen op hoe je het diep van binnen voor je ziet. Het is en blijft oefenen. Want er blijven belemmeringen de boel saboteren. Ook bij mij! Maar als het je lukt om er los van te komen en je hart te volgen… dan is dat zoveel waard!

“Siets, help! Ik krijg complimenten over mijn fotografie en daar ben ik heel erg blij om. Maar stiekem vind ik het fotograferen van paarden veel leuker dan mijn eigen bedrijf….. ”

Ik opende mijn whatsapp en las de berichten die een ondernemervriendin me stuurde. Ik moest grinneken. “Hoe krijg ik mijn passie weer terug voor mijn bedrijf?”

Ik antwoorde haar: “Uhm ik zou het niet proberen”.

Loslaten… Overgeven aan vertrouwen… Je plezier volgen.. Dan komt de rest vanzelf!

 

Hoe kijk jij tegen geld verdienen met maatschappelijk betrokken zijn aan? Hoe houd jij plezier in geld verdienen met de wereld mooier maken?

Ps. Benieuwd naar de gratis Love Rebel Community? Neem gerust eens een kijkje :).

%d bloggers liken dit: